27. 5. 2008.

Kablovska televizija i internet

Naš komšija Predrag Ilić ispitao je mogućnosti povezivanja naše zgrade na kablovske operatere i došao do zaključka da je veza sa već prisutnim operaterom, a to je Radijus Vektor (http://www.vektor.net/?main&lang=src). Ostali operateri, PTT i SBB, nemaju tehničkih mogućnosti (ili bi to bilo preskupo) da dođu do naše zgrade. Po njegovim rečima, Radijus Vektor se na forumima koji raspravljaju o ovoj problematici nalazi na drugom mestu, odmah iza SBB-a. Mesečna pretplata iznosi 507 din + PDV, dok nam je cena uvođenja još uvek nepoznata. Svaki stan potpisuje poseban ugovor o uvođenju (i servisima koje će koristiti), i, naravno, svaki stan posebno plaća sve usluge. Komšija predlaže da se poseban kanal odvoji za kameru na ulazu, koju bismo kasnije instalirali i moli da se izjasnite o tome: glas za ili protiv pošaljite mailom na adresu bzdj123@gmail.com do kraja ove nedelje i ja ću u ponedeljak (popodne ili uveče) objaviti statistiku glasanja. Komentare možete staviti i na blog, kako bi svi mogli da ih vide.

Ja ću sutra stupiti u kontakt s jednim od direktora Radijus Vektora (zajedno sa ostalim predsednicima skupština zgrada) i ubrzo vas obavestiti o rezultatima tog razgovora.

Predrag Stanojević

1 коментар:

Skupstina zgrade Bul. Zorana Djindjica 123b је рекао...

Komšinica Mira Brojčin mi piše o ovom provajderu:

Što se tiče radijus vektora, ja sam za njih, mada su svi oni isti krš, uključujući i sbb. A ptt kds je skandal u svakom smislu i živa sreća pa nemaju uslove. Imali smo radijus u 1b, nisu loši, mislim da već imaju blizu 80 kanala, a poznavaoci kažu da im i kablovski net nije loš, mada ga ja nisam
uvodila.