31. 5. 2008.

Kablovska televizija i internet 3

Danas su komercijalisti iz firme Radijus Vektor sklapali ugovore sa stanarima u našem ulazu. Oni stanari koji iz bilo kojeg razloga to nisu danas učinili, mogu se obratiti ovoj firmi na telefon 011 / 213 2130.

Predrag Stanojević

Postavljanje klima-uređaja

Molim sve stanare da u komentarima ostave svoje mišljenje o mogućnostima postavljanja klima uređaja tako da budu barem simetrično raspoređeni po vertikalama i da ne kaplju komšijama po terasama (naročito uzeti u obzir "razigranost" fasade).

Predrag Stanojević

Izlaz za kuhinjske aspiratore

Molim sve stanare da u komentarima ostave svoje mišljenje o mogućnostima izvođenja ventilacije kuhinjskih aspiratora. Ukoliko neko, naročito od onih kojima su arhitektura i građevina struka, ima opsežniji tekst o tome, može mi ga poslati elektronskom poštom i ja ću ga objaviti kao poseban post.

Predrag Stanojević

30. 5. 2008.

Stolarija i kablovska mreža

Upravo sam dobio obaveštenje od nekog zamenika gosp. Ace Kostića (saznao prezime!), šefa gradilišta, da će stolari popravljati unutrašnju stolariju tokom ovog vikenda samo u ulazima 1 i 2 (na čija su vrata okačili obaveštenje), dok će u ulazima 3 i 4 raditi idućeg vikenda (7. i 8. jun).

Ljudi iz Radijus Vektora (kablovska mreža) biće sutra od 8.30 u zgradi i sklapati ugovore sa svim zainteresovanim stanarima.

Predrag Stanojević

29. 5. 2008.

Kablovska televizija i internet 2

Načinio sam preliminarni dogovor sa odgovornom osobom iz firme Radijus Vektor da njihovi komercijalisti dođu u subotu prepodne (vreme još nije precizirano) i idu od stana do stana i potpisuju ugovore. Naravno, oni će to raditi i u još nekim terminima, verovatno svaki put kada ih neko pozove. Dobra vest je i da su oni voljni da svima koji se prijave u roku od narednih desetak dana besplatno instaliraju vezu sa internetom. Detaljniji podaci sutra popodne kada se s dotičnim gospodinom dogovorim oko preciznog termina njihovog dolaska u našu zgradu.

Predrag Stanojević

Vrtić

Zgrada vrtića koja se nalazi u našem dvorištu ustupljena je, kako verovatno već znate, gradu Beogradu, a njome će, najverovatnije, upravljati Predškolska ustanova "11. april". Danas sam razgovarao sa gospođom iz te ustanove koja vodi komisiju za upis dece i ona me je obavestila da će u toj zgradi biti samo vrtić, ne i jasle! Oni primaju prijave za vrtić, mada još uvek ništa ne znaju o tome kada će se završiti priprema zgrade i vrtić biti otvoren. Zato predlažem svima koji imaju decu vrtićkog uzrasta (3--6 godina) i planiraju da ih upišu ovde, da skinu potrebna obaveštenja i formulare sa odgovarajuće stranice i odu u Ul. Pariske komune 33 i sve što se traži predaju tamo.

Mislim da bi velikom broju roditelja -- s obzirom na posao kojim se uglavnom bavimo -- odgovaralo postojanje tzv. popodnevne grupe, dakle grupe koja bi primala decu nešto kasnije (u 9.00 ili 10.00h npr.) i brinula takođe duže o njima (npr. do 20.00h). Zato pozivam sve one koji su za to zainteresovani da mi se jave mailom (bzdj123b@gmail.com) ili ostave komentar s ličnim podacima ispod ovog posta da bismo direktorki Ustanove uputili pismo sa ovim predlogom. Dobrodošli su, naravno, i komentari i inicijative svake druge vrste.

Predrag Stanojević

Strujomer / Elektrodistribucija i unutrašnja stolarija

Samo na ulazu 123a postavljena su dva nova i važna obaveštenja, koja važe za celu zgradu. Prvo od njih postavila je EDB i poziva nas da se do 3. juna prijavimo kao vlasnici strujomera (tj. valjda struje, mislim da su strujomeri sad njihovo vlasništvo): valja otići na Kej oslobođenja 15, šalteri 10 ili 11, koji rade od 7.30 do 19.00h, subotom od 7.00 do 13.00h, poneti sa sobom ugovor, ličnu kartu i nešto novca (ne piše koliko). Ko se ne prijavi do 16. juna, seći će mu struju i skidati strujomere.

Drugo obaveštenje odnosi se na popravku unutrašnje stolarije, koja će se obavljati 31. maja i 1. juna (dakle, u subotu i nedelju) od 8.00h ujutru. Probaću da urgiram kod gospodina Ace, šefa gradilišta (zna li neko njegovo prezime?), da se ipak napravi neki raspored po ulazima, da ne dreždimo svi 2 dana čekajući stolare... Ako nešto uspem, obavestiću vas.

Predrag Stanojević

27. 5. 2008.

Zahtev za telefon

Zahtev za telefon možete podneti on-line ili telefonom na broj 9813.
Zahtev za preseljenje već postojećeg broja morate podneti lično (spisak kancelarija korisničkog servisa).
Mislim da je dobro da što pre što više nas podnese zahteve, ukoliko stvari dobro krenu sa opštim radovima (povezivanjem zgrade na mrežu), lakše će biti da se odmah povežu svi koji su podneli zahtev.

Predrag Stanojević

Prvi razgovor s majstorima za radijatore

Najpre moram da objasnim svima koji su, s pravom, primetili (neki i zamerili) da je informacija o sastanku s majstorima za radijatore postavljena prekasno, pogotovu ona o promeni termina: nažalost, prvu informaciju i ja sam saznao tek juče (a tada je, zapravo, taj sastanak i ugovoren), a zatim su danas sami majstori insistirali da se taj termin pomeri.

Na svu sreću, odsustvo sa ovog sastanka neće gotovo ni u čemu oštetiti one koji na njemu nisu bili. Naime, majstori iz firme STEP INŽINJERING, koja je izvela grejanje u našoj zgradi, dolaziće od utorka, 27. maja, vsakoga dana u 15.00h u našu zgradu i u to vreme moći čete da ih sretnete u atrijumu. Jedan od njih, po imenu Rade, ostavio je i svoj telefon: 0637088111. Oni će narednih dana, verovatno i nedelja, raditi u stanovima, sve dok im se stanari budu javljali.

Ono što su nam saopštili vrlo je kratko i ne mnogo informativno: STEP INŽINJERING daje dvogodišnju garanciju na celokupnu grejnu instalaciju samo pod uslovom da niko drugi ne vrši izmene na njoj. Dakle, monopol! Ja ne vidim načina da se borimo protiv njega jer oni drže ključeve podstanica i nemoguće je bez njih ispustiti vodu iz sistema. Oni su spremni da izvrše manje-više sve izmene, ali se juče o cenama uopšte nisu izjašnjavali, već će ih sutra dostaviti, pa ću ih i objaviti na ovom blogu čim ih dobijem od komšije Miloša Potparevića iz trećeg ulaza, koji je čitavu ovu stvar i inicirao. I to je sve!

Predrag Stanojević

O objavljivanju komentara

Molim komšije koji postavljaju komentare a pozivam vas sve da to činite uvek kada imate šta da kažete ili pitate da ih potpisuju imenom i brojem stana; na taj način moći ću svakome i lično da odgovorim. Mislim da u našoj maloj komšijskoj zajednici koja koristi ovaj blog nema potrebe za sakrivanje identiteta iza nadimka (nickname).

S nadom da ovu preporuku nećete shvatiti kao lagano skretanje ka autoritarnoj vlasti,

Predrag Stanojević

Kablovska televizija i internet

Naš komšija Predrag Ilić ispitao je mogućnosti povezivanja naše zgrade na kablovske operatere i došao do zaključka da je veza sa već prisutnim operaterom, a to je Radijus Vektor (http://www.vektor.net/?main&lang=src). Ostali operateri, PTT i SBB, nemaju tehničkih mogućnosti (ili bi to bilo preskupo) da dođu do naše zgrade. Po njegovim rečima, Radijus Vektor se na forumima koji raspravljaju o ovoj problematici nalazi na drugom mestu, odmah iza SBB-a. Mesečna pretplata iznosi 507 din + PDV, dok nam je cena uvođenja još uvek nepoznata. Svaki stan potpisuje poseban ugovor o uvođenju (i servisima koje će koristiti), i, naravno, svaki stan posebno plaća sve usluge. Komšija predlaže da se poseban kanal odvoji za kameru na ulazu, koju bismo kasnije instalirali i moli da se izjasnite o tome: glas za ili protiv pošaljite mailom na adresu bzdj123@gmail.com do kraja ove nedelje i ja ću u ponedeljak (popodne ili uveče) objaviti statistiku glasanja. Komentare možete staviti i na blog, kako bi svi mogli da ih vide.

Ja ću sutra stupiti u kontakt s jednim od direktora Radijus Vektora (zajedno sa ostalim predsednicima skupština zgrada) i ubrzo vas obavestiti o rezultatima tog razgovora.

Predrag Stanojević

26. 5. 2008.

Premeštanje radijatora 2

Promena vremena sastanka s majstorima za premeštanje grejnih tela: umesto sutra, u utorak, 27.05. u 15h, sastanak će se održati danas, u ponedeljak, 26. maja u 17h u atrijumu.

Predrag Stanojević

25. 5. 2008.

Premeštanje radijatora

U utorak, u 15h (verovatno u atrijumu) stanari iz ulaza br. 3 organizovali su sastanak s predstavnicima firme koja je izvela grejanje u našoj zgradi i koja će organizovati premeštanje grejnih tela po stanu onima koji to žele da učine (uz nadoknadu). Sastanku, naravno, mogu prisustvovati i stanari drugih ulaza.