18. 7. 2008.

Rezultati glasanja za uvođenje video nadzora

Glasanje za uvođenje video nadzora završeno je još u sredu, ali su neki glasovi stigli i sa malim zakašnjenjem (rezultate možete videti ako kliknete na naslov ovog posta). Glasala je tačno polovina stanova, tačnije njih petnaest od mogućih trideset (tri stana u prizemlju nemaju ni interfon, pa otuda nemaju ni razloga da uvode video nadzor, a jedan stan nije useljen). To pokazuje da polovina stanara ili nije zainteresovana (bilo za video nadzor, bilo za učešće u donošenju odluka o stvarima važnim za zajednički život u zgradi), ili pak ne prati blog i elektronsku poštu, a moguće je da su neki i na godišnjem odmoru. Nažalost, ne smatram se kompetentnim da tumačim ovo odsustvo polovine stanara, kao ni da donesem odluku koja se moga stana (s obzirom na njegovu lokaciju) ne tiče. Zbog toga produžavam glasanje za još deset dana (do ponedeljka, 28. jula) i pozivam sve stanare koji do sada nisu glasali da to što pre učine kako bismo mogli što pre da počnemo poslove oko uvođenja video nadzora ili da od njega definitivno odustanemo.
Predrag Stanojević

16. 7. 2008.

Odluka UO Fondacije o prodaji stanova

Do teksta Odluke Upravnog odbora Fondacije za rešavanje stambenih potreba mladih naučnih radnika Univerziteta u Beogradu možete doći tako što ćete kliknuti na naslov ovog posta. Bilo bi veoma dobro da se brojni i različiti komentari koji su se čuli u zgradi i oko nje nađu -- u sažetom obliku -- u odeljku komentari uz ovaj post.
DODATAK
Danas nas je kolega i komšija Zorana Marković obavestio -- kao što je to činio tokom svih godina izgradnje naše zgrade (zašta mu i ovom prilikom u ime svih stanara zahvaljujem) -- o najnovijim zbivanjima u Fondaciji i dostavio, pored Odluke o otkupu stanova, još i formular Zahteva za zaključenje ugovora o kupovini stana, Odluku o manipulativnim troškovima sklapanja ugovora o kupovini stana, Potvrdu Skupštine zgrade o korišćenju stana i Odluku o određivanju zakupaca garažnih mesta. Sve ove dokumente možete ovde komentarisati.

13. 7. 2008.

Glasanje za uvođenje video nadzora

Još uvek veoma skromne rezultate glasanja za uvođenje i protiv uvođenja video nadzora u našem ulazu možete videti klikom na naslov ovog posta. Molim vas da mi se što pre javite sa svojim stavom!
Predrag Stanojević