18. 9. 2008.

IZBAČENO ĐUBRE


Pre


Za vreme

Posle



Radnici Gradske čistoće odneli su -- ne bih ni sam veorovao da nisam video svojim očima -- 30 tona đubreta! Ljudi koji su to radili, profesionalci koji su imali bezbroj ovakvih intervencija, bili su začuđeni tom količinom i neurednošću okoline naše zgrade, što nam ne služi na čast.

Dok sam stajao i posmatrao
zajedno s nekolicinom komšija kako se đubre odnosi, zamišljao sam kako oni koji su to đubre za sobom ostavili bacaju pogled preko terase i zatim zadovoljno ispijaju kaficu u svom stančiću -- ukoliko su u sebi rekli "hvala" onima koji su se za to potrudili, glasno im odgovaram "molim, ali neće biti drugog puta!" A da ne bi bilo drugog puta, potrebno je da svi oni kojima se više sviđa dvorište bez gomila šuta i otpada vode računa o onima kojima se to ne sviđa, da reaguju svaki put kada vide nekoga ko spušta đubre bilo koje vrste u žardinjere predviđene za zelenilo. Osim toga, nadam se da su ozbiljni građevinski poduhvati u stanovima završeni, pa verujem (naivno?) da se tako nešto više neće dešavati.

Stupio sam već u kontakt sa JKP Gradsko zelenilo i za nekoliko dana trebalo bi da ove žardinjere budu makar ispunjene zemljom, a možda i nešto posađeno u njih. Valjda će i to biti prepreka zagađivačima?

16. 9. 2008.

Kapija i interfon

Danas je popravljen interfon, tako da kapija konačno može biti zaključana. Zaključavanje će početi danas od 20.00h, kako bi sve komšinice i komšije bili obavešteni i poneli ključ sa sobom.