7. 6. 2008.

Bežični internet

Ponudu za uvođenje bežičnog interneta možete videti ako kliknete ovde.
PS

Vrtić 2

Molim sve stanare koji imaju decu vrtićkog uzrasta i zainteresovani su za njihov upis u vrtić koji se nalazi u dvorištu naše zgrade da mi se hitno jave na adresu bzdj123b@gmail.com, s podacima o detetu (ime, prezime, datum rođenja) i roditeljima (ime, prezime, kontakt telefon) podatke možete ostaviti i u komentaru ovoga posta. Iz predškolske ustanove 11. april zamolili su me za spisak dece iz koja bi pohađala ovaj vrtić, pošto očekuju da počne da radi od oktobra ove godine.
Predrag Stanojević

3. 6. 2008.

Zaključavanje ulaznih vrata

Dogovor je bio na prvom (do sada jedinom) sastanku Skupštine našeg ulaza da od nedelje, 25. maja, počnemo da zaključavamo ulaznu kapiju. Priličan broj stanara žalio mi se na ovaj problem. Proveriću sa šefom gradilišta zašto se vrata ne zaključavaju automatski, a nadam se da su svi do sada nabavili ključeve.
PS

Moguća poplava!

Znam da je naslov ponešto prejak, ali to je zato što sam želeo da skrenem pažnju svim stanarima na sitan, ali opasan nedostatak u našim stanovima: malo plastično crevo koje spaja vodokotlić s ventilom u zidu. Znam da su barem na nekoliko mesta vodoinstalateri upozoravali stanare da ono može lako da pukne i tako izazove poplavu (ionako većina nas još uvek ne boravi stalno u stanu, pa bi vode moglo biti u izobilju tamo gde ne treba da bude na novom, lepo lakiranom parketu), a na to mi skreću pažnju i neki od komšija. Preporuka je: kupiti pancirno (metalno) crevo i zameniti plastično (ko ume sam, ko ne ume neka pozove vodoinstalatere).
PS

2. 6. 2008.

Izdavanje garaža

Odluku Upravnog odbora Fondacije možete naći na lokaciji do koje ćete doći klikom na naslov ovog posta ili ovde. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 9. jun.

Predrag Stanojević

Izlaz za kuhinjske aspiratore 2

Ljubazna komšinica Danijela Pršić (ing. građevine) uputila mi je poruku sa ovom skicom instalacija sa arhitektonske osnove četvrtog sprata, a sliku je učinio bolje vidljivom jednako ljubazni komšija i svakako najaktivniji učesnik na ovom blogu, Goran Anđelić (ing. arhitekture):



Danijelin i Goranov zaključak jednoglasni su: morali bismo da konsultujemo nekoga od izvođača prilikom eventualnog povezivanja aspiratora s ventilacionim kanalom jer bi tom prilikom lako moglo da dođe do oštećenja drugih instalacija, pre svega onih za vodovod i kanalizaciju, koje se nalaze u neposrednoj blizini kanala. Zato sve stanare najlepše molim da pre konsultacija sa izvođačima ne pokušavaju da uvedu izlaz iz svog aspiratora u ovaj kanal jer je opasnost od oštećenja ostalih instalacija veoma velika.

Predrag Stanojević