24. 5. 2008.

Dodatak

Kako sam u prethodnom postu napisao, ponešto sam svakako i zaboravio da pomenem (pošavši na sastanak, nisam očekivao tako veliku čast, pa nisam imao pri sebi bilo šta za beleženje). Ono čega sam se u međuvremenu setio jesu stvari koje slede.

Predloženo je da počnemo da prikupljamo novac za neku vrstu fonda zgrade "za crne dane", tj. za popravke eventualnih lomova i sl. Ja ću se, takođe, raspitati kod ponekog osiguravajućeg društva da li bi bilo pametno da uplaćujemo osiguranje za takve stvari, pa ću, čim o tome nešto saznam, obavestiti vas o tome. Predlažem da za sada suma koju bismo uplaćivali iznosi 200 dinara mesečno (ukupno bi to bilo 6.800 mesečno, za godinu dana 81.600). Naravno, u to ne bi ulazili eventualni redovni troškovi čišćenja i održavanja lifta.

Zaključili smo i to da bi bilo zgodno nabaviti rešetku za bicikle, koja bi stajala u prostoriji za to namenjenoj. Molim stanare koji imaju ideju gde bi se to moglo nabaviti da mi se jave.

Ključevi podruma, prostorije za bicikle i prostorije za sušenje (pretpostavljam veša, ne šunki) nalaze se u nekom od kontejnera na gradilištu i svako će morati za sebe da ih napravi.

Setiću se, svakako, još neke od pominjanih stvari, a molim nekoga ko to zna da svima ostalima objasni šta je to trokader.

I ovaj put srdačno vas pozdravlja

Predrag

4 коментара:

Daniela Fulgosi је рекао...

Pitala sam Gospodju Vericu, inzenjera sta je to trokader i rekla mi je da je to zajednicka prostorija, a da cemo moci da je koristimo kada oformimo skupstinu stanara, tj. kljuceve bi trebalo da dobije nas predsednik (kasnije pravimo svi, kao i ostale).

Горан Анђелић је рекао...

Trokader je zajednička pomoćna prostorija u kojoj obično postoji česma, slivnik ili kanal za bacanje smeća. Koristi je npr. osoba koja je zadužena za čišćenje zgrade, mada je zgodna i klincima da piju vodu, kada se igraju u dvorištu. Predlažem da joj zadržimo pomenutu namenu i da ključeve imaju stanari i čistačica. Inače, trokadero je takođe ona jeziva sudopera koju viđamo u američkim filmovima, a služi za bacanje i usitnjavanje kuhinjskog otpada.

Горан Анђелић је рекао...

Što se tiče zajedničkog fonda, sigurno da je potreban, imaćemo u početku dosta izdataka od kojih smo samo neke pomenuli.
Osiguranje zgrade: mislim da ovo nije dobra ideja, s obzirom da se ono isplati za starije zgrade gde su intervencije česte, a naša zgrada je ipak nova. To znači da ćemo više plaćati nego imati koristi, bar prvih godina. U svakom slučaju valja se raspitati o cenama i varijantama osiguranja.
Postoje firme koje se bave održavanjem celih zgrada (čišćenje, popravke, obezbeđenje...), probaću da pribavim neke informacije. Bojim se da ćemo na kraju imati da uplaćujemo deset različitih stavki na neke žiro račune, a po mom iskustvu ljudi nisu baš ažurni po tom pitanju.

Unknown је рекао...

Postovani stanari,

U Beogradu je pocela sa radom agencija "HOME 011" koja se bavi profesionalnim vodjenjem skupstine stanara.Organizujemo skupstinu,otvaramo racun zgrade,PIB,organizujemo ciscenje,servis lifta,hitne i vandredne intervencije,knjigovodstveno stanje zgrade,dostupni za stanare 24h.

011/61-65-864
066/93-93-578