18. 9. 2008.

IZBAČENO ĐUBRE


Pre


Za vreme

Posle



Radnici Gradske čistoće odneli su -- ne bih ni sam veorovao da nisam video svojim očima -- 30 tona đubreta! Ljudi koji su to radili, profesionalci koji su imali bezbroj ovakvih intervencija, bili su začuđeni tom količinom i neurednošću okoline naše zgrade, što nam ne služi na čast.

Dok sam stajao i posmatrao
zajedno s nekolicinom komšija kako se đubre odnosi, zamišljao sam kako oni koji su to đubre za sobom ostavili bacaju pogled preko terase i zatim zadovoljno ispijaju kaficu u svom stančiću -- ukoliko su u sebi rekli "hvala" onima koji su se za to potrudili, glasno im odgovaram "molim, ali neće biti drugog puta!" A da ne bi bilo drugog puta, potrebno je da svi oni kojima se više sviđa dvorište bez gomila šuta i otpada vode računa o onima kojima se to ne sviđa, da reaguju svaki put kada vide nekoga ko spušta đubre bilo koje vrste u žardinjere predviđene za zelenilo. Osim toga, nadam se da su ozbiljni građevinski poduhvati u stanovima završeni, pa verujem (naivno?) da se tako nešto više neće dešavati.

Stupio sam već u kontakt sa JKP Gradsko zelenilo i za nekoliko dana trebalo bi da ove žardinjere budu makar ispunjene zemljom, a možda i nešto posađeno u njih. Valjda će i to biti prepreka zagađivačima?

1 коментар:

Горан Анђелић је рекао...

Odlično sročen tekst, oštar ali kulturan. Ne znam za druge, ali ja sigurno neću biti tako pristojan prema nekome koga zateknem da ponovo baca đubre oko zgrade.
Goran Anđelić, stan 21