23. 7. 2008.

Zaključan i osvetljen podrum

Konačno, posle dosta muka s bravarima, na glavnim vratima na ulazu u sve podrumske prostorije, kao i na vratima na ulazu u podrumske ostave postavljen je isti cilindar koji se otključava jednim ključem, onim koji je ranije otključavao samo vrata na ulazu u ostave. Pretpostavljam da svi imaju taj ključ i molim vas sve da ga ubuduće koristite prilikom ulaska u podrum i izlaska iz njega. Važna napomena: vrata na ulazu u podrumske ostave zaključavaju se nešto teže od samog početka, tj. potrebno ih je snažno pritisnuti ka zidu prilikom otključavanja i zaključavanja; osim toga, prilikom provale brava je delimično oštećena, tako da se ključ nešto teže pokreće u cilindru, pa ga je ponekad potrebno nežno pomerati napred-nazad prilikom ot/zaključavanja. Molim vas da vodite računa o tome kako se brava ne bi ponovo pokvarila.

Osim toga, sve svetiljke u podrumu su popravljene i on je sada veoma dobro osvetljen. Molim vas da prilikom izlaska iz podruma proverite da li ste ugasili sva svetla kako sijalice ne bi pregorevale -- s obzirom na instalacije pri plafonu, njih je veoma teško zameniti.

Izrada dva cilindra prema donesenom ključu koštala je 2.200 dinara. Zato predlažem da u avgustu svi stanovi za ovo uplate po 100 dinara, a razlika koja će tako nastati biće iskorišćena za nabavku dodatne opreme potrebne za čišćenje zgrade.

Predrag Stanojević

Нема коментара: